Wij brengen werkzoekenden en werkgevers bij elkaar!

Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak brengt werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. Dit doen we voor schoonmaakmedewerkers, glazenwassers en specialistisch opgeleid schoonmaakpersoneel. Ons doel is om mensen die werk zoeken aan een baan te helpen.

 

Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak bemiddelt ook tussen bedrijven met een personeelstekort en schoonmaakbedrijven met mensen op de bank. De uitruil van werknemers is nadrukkelijk bedoeld om elkaar uit de brand te helpen, en de werknemers aan het werk te houden.

 

Daarnaast ondersteunen we werkgevers in hun zoektocht naar de perfecte kandidaat. Niet alleen door middel van werving en selectie, maar ook door advies te geven over de huidige arbeidsmarkt en hoe hier op in te spelen. Met als doel de kennis en vakmanschap in de sector te behouden. De dienstverlening van het Mobiliteitscentrum Schoonmaak is kosteloos.

 

Wij zijn opgericht in april 2020, zorgen voor voldoende instroom van nieuwe mensen én voor doorstroom en behoud van vakbekwame professionals. Dat lukt alleen als we samenwerken en in beweging komen en blijven.

 

Informatiefilm: Samenwerken in de schoonmaak loont!

Groeiende netwerkorganisatie

Het Mobiliteitscentrum is een groeiende netwerkorganisatie. Door expertises te bundelen kan het Mobiliteitscentrum snel en effectief reageren op arbeidsmarktontwikkelingen.Inspelen op de vraag vanuit de markt en co-creatie kenmerken onze projecten. Juist op de vraagstukken die niet vanzelf worden opgepakt en opgelost in de markt springt het Mobiliteitscentrum in. Wij proberen deze imperfecties op te lossen. We brengen partijen met elkaar aan tafel die niet van nature bij elkaar aanschuiven. Dit maakt ons de spin in het web.

De schoonmaaksector

De Nederlandse economie en samenleving kan niet zonder de schoonmaaksector. Dat heeft Corona wel duidelijk gemaakt. Prettig wonen, werken, recreëren en studeren vraagt om een schone omgeving. Die komt er niet vanzelf. Daarvoor zorgen 125.000 schoonmaakmedewerkers, iedere dag weer. Ze werken bij honderden bedrijven in ons land. Daarmee behoort de sector tot de grote werkgevers van ons land. Verantwoord ondernemerschap, goed werkgeverschap en een inclusieve arbeidsmarkt zijn sleutelbegrippen.

Ons team

Sophie van Eijndhoven
Adviseur mobiliteit
Bodéyne Snijder
Adviseur mobiliteit
Rosa van der Voort
Adviseur mobiliteit banenafspraak
Isabelle van den IJssel
Adviseur mobiliteit
Robin van den IJssel
Adviseur mobiliteit
Sylvia de Gunst
Projectleider mobiliteitscentrum
Guillaume van Leest
Adviseur mobiliteit