Informatie voor
werkzoekenden

 

Wij helpen jou bij het vinden
van nieuw werk.

Begeleiding naar (ander) werk

De arbeidsmarkt is door de gevolgen van het coronavirus in beweging. Binnen de schoonmaakbranche zijn er volop kansen om aan de slag te gaan. Of je nu zoekt naar parttime of fulltime werk, op een kantoor, een school, een vakantiepark of hotel, of in een industriële omgeving, in de ochtend of de avond, er is volop werk.

Maar hoe vind je die nieuwe baan?

Het mobiliteitscentrum heeft vacatures van meer dan 150 schoonmaakbedrijven. Wij helpen en ondersteunen je bij het opstellen van een mooi CV, brengen je in contact met de schoonmaakbedrijven, begeleiden en coachen je naar die nieuwe baan. Denk je na over een andere functie of ander werk maar weet je nog niet precies wat je wil? Of wat er mogelijk is? Een ontwikkeladvies van een loopbaanadviseur van James kan je hierbij helpen. Meld je hier aan

Kortom: iedereen die werk zoekt in de schoonmaakbranche kan door onze mobiliteitsadviseur op een praktische manier stapsgewijs begeleid worden naar (ander) werk. Voordat de begeleiding van start gaat, hebben we wel je toestemming nodig.

Toestemmingsverklaring

Om gratis begeleiding of ontwikkeladvies te krijgen vragen wij naar je BSN-nummer en een kopie van je ID-bewijs. Dat is nodig omdat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hierom vraagt. Het ministerie SZW betaalt namelijk mede de begeleiding. Als je dit niet wilt delen, kan de begeleiding naar (ander) werk en/of het ontwikkeladvies niet gratis aan je worden aangeboden.

Je BSN-nummer en kopie ID-bewijs zijn nodig voor identificatie (ben je wie je zegt dat je bent), om vast te stellen of je tot de doelgroep van de regeling behoort, en of het ontwikkeladvies en/of begeleiding naar (ander) werk volgens de regels zijn uitgevoerd. Daarnaast wil het ministerie graag weten wat de resultaten zijn. Daarvoor is onderzoek nodig, waarbij het ministerie je graag wil kunnen benaderen. Alleen voor die doelen wordt je BSN en ID-bewijs gebruikt.

Hoe geef je toestemming?

Zodra je wilt aanmelden voor onze begeleiding en reageert op een vacature heb je meteen toestemming gegeven en ontvang je automatisch een e-mail met het vervolg op je toestemmingsverklaring. Zodra je je BSN en ID-bewijs hebt verstrekt starten we direct met de begeleiding naar (ander) werk.

Ga naar vacatures

Ontwikkeladvies

Werk hebben dat bij je past en waar je het naar je zin hebt is belangrijk. Door jezelf te ontwikkelen zorg je ervoor dat je ook in de toekomst nog met plezier naar je werk gaat. Maar hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Wat kun je nog meer?

Een loopbaanadviseur kan je daarbij helpen. Samen bespreek je wat je wil, kan en wat er mogelijk is. Daarna maakt de loopbaanbaanadviseur een persoonlijk ontwikkeladvies voor je. Daardoor krijg jij een beter beeld van wat er nodig is om nog beter gebruik te maken van je talenten.

Onderdeel van het ontwikkeladvies is het maken van een arbeidsmarktscan. Deze scan laat zien of je met jouw kennis, vaardigheden en ervaring in andere sectoren kan werken, bijvoorbeeld in de logistiek, de zorg, op kantoor of waar dan ook.

De loopbaanadviseur bespreekt met je wat het betekent als je van baan wisselt. Bijvoorbeeld voor je inkomen, je privé situatie en andere consequenties. En je krijgt informatie over instanties of websites waar kennis over deze zaken te vinden is.

Na de gesprekken stel je samen met de loopbaanadviseur een ontwikkelplan op. Hierin worden kort en bondig de acties beschreven die je op de korte of de lange termijn kan inzetten om te werken aan je wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid. Ook wordt in het ontwikkelplan beschreven waar je terecht kan om (financiële) ondersteuning te krijgen bij de uitvoering van je ontwikkelplan.

Kortom: aan het eind heb je een goed beeld van je toekomstperspectief op de arbeidsmarkt of in je huidige werk!

Het ontwikkeladvies is gratis en wordt mede betaald door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  Voor het opstellen van een ontwikkeladvies werken wij samen met James Loopbaan. Meld je hier aan en wij brengen je in contact met een loopbaanadviseur.

Scholing

Als je jezelf wilt bij- of omscholen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen, is het handig om gebruik te maken van het ontwikkeladvies. Een loopbaancoach helpt jou de goede richting op en begeleid je in je keuze voor het scholingstraject. Ook is er een online zoekmachine beschikbaar die het aanbod gratis scholing in beeld brengt. Kijk op www.hoewerktnederland.nl voor de mogelijkheden.

Je kunt kiezen voor een kortdurende cursus om een specifieke vaardigheid te leren of om een vakgerichte bijscholing te volgen. Een ideale manier om jouw kennis of vaardigheden (skills) uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden om binnen het bedrijf waar je werkt ander werk te kunnen verrichten. Ook leer je jezelf te updaten of om beter inzetbaar te zijn bij een andere organisatie. De cursus of opleiding die je doet kan een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen.

Wil je als schoonmaker een baan buiten de schoonmaak?

Dan kun je een beroep doen op een budget uit het scholingsfonds. Met een scholingsbudget uit de schoonmaak kun jij je omscholen naar een ander beroep. De loopbaanadviseur helpt jou om de juiste keuze voor een passende opleiding of cursus te vinden en de aanvraag voor het scholingsbudget te doen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt de opleiding betaald uit het scholingsfonds.

Hulp bij maken van jouw keuze?

Wat kun je goed? Wat vind je leuk om te doen? Wat had je misschien altijd al willen worden, en hoe pak je dat aan? Het is best lastig om deze vragen zelf te beantwoorden.

Wellicht heb je eerder nagedacht over een baan buiten de schoonmaakbranche, maar weet je niet precies wat er allemaal mogelijk is? De adviseurs van James helpen je om een scholingsaanvraag te maken. Zij onderzoeken met jou of de opleiding inderdaad bij je past, en of je door de opleiding meer kans hebt op een baan.

Hoe meld ik me aan?

Na het invullen van het formulier via deze link melden wij je aan bij James Loopbaan. Een adviseur neemt dan contact met jou op.